Crowdfunding – om een uitbreiding te realiseren

Waarom starten we met Crowdfunding?

Wij van Glutenvrij en Meer denken heel veel klanten blij te maken met het feit dat Joop van Joop’s Glutenvrij vanaf 16 april 2018 ons team komt versterken en in onze bakkerij zijn producten gaat bakken samen met onze eigen ploeg.

Dit vraagt wel de nodige aanpassingen, de verbouwing van de winkel is daar één van. Het aanpassen van de stroomvoorziening en uitbreiding van het machinepark hoort daar ook bij en alles bij elkaar is het voor ons een grote investering. Wij werken vanuit de filosofie producten van een goede kwaliteit te leveren tegen een zo betaalbaar mogelijke prijs en dan is er geen ruimte voor grote reserves.

Dat betekent dat er geld van buitenaf bij moet komen en dan kunnen we bv gebruik maken van de diensten van een bank. De banken staan nog steeds niet te trappelen om met name kleine ondernemers van geld te voorzien en vragen dan ook vaak een hoge rente. We denken dat we het anders kunnen oplossen en geven liever onze klanten het bedrag dat we anders aan rente kwijt zouden zijn. Dit willen we doen door middel van crowdfunding.

Hoe het werkt

Dat betekent dat we onze klanten een inleg vragen van € 250,00, door ons terug te betalen op de volgende manier:

  • elke week € 2,50 korting gedurende 2 jaar,
  • 1 x per kwartaal koek voor € 4,00
  • 1 x per jaar gebak voor € 12,00.

Hiervoor komt een stempelkaart.

Het is de bedoeling dat de korting per week verstempeld wordt, maar het kan ook € 10,00 per 4 wkn ( achteraf). De totale kortingsperiode is verspreid over 130 weken, er is dus een uitloop van 26 weken. Op die manier krijg je € 316,00 terug voor de inleg van € 250,00 en dat is een rendement van 26 %. Dat is veel hoger dan de bank op dit moment op spaargeld geeft.
De begroting voor de verbouwing is € 25.000,00 en we hopen dat iedereen ons wil helpen dit bedrag bij elkaar te krijgen.

Inschrijving kan via het inschrijvingsformulier en kan direct beginnen, de voorwaarden staan apart vermeld. De leenovereenkomst wordt per mail verzonden en na verwerking van de betaling ligt de stempelkaart in de winkel, op naam en genummerd.

Is Crowdfunding veilig?

Crowdfunding is niet zo veilig als geld op je spaarrekening, maar we zijn in de glutenvrije wereld een stabiele factor en goed glutenvrij brood en lekker banket zal er altijd nodig zijn. Crowdfunding kent geen waarborg zoals bij een bankrente.

We kiezen bewust voor een eigen crowdfundingscampagne, grote crowdfundplatforms hebben een hoge kostenfactor (10 – 12 %) en dat proberen we te vermijden. Het risico voor deelname wordt niet groter of kleiner.

We hopen dat iedereen ons initiatief zal steunen en zien de inschrijvingen graag tegemoet. Daardoor kunnen we een breder brood- en banket assortiment bieden, zodat een glutenvrij dieet een nog gewoner deel van je leven wordt.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Voorwaarden Crowdfunding

VOORWAARDEN

Financiering en risico’s crowdfunding Glutenvrij en Meer

Op het moment dat je je inschrijft om Glutenvrij en Meer te ondersteunen geef je aan akkoord te gaan met de voorwaarden van deze investering en risico’s van deze investering.

Definities

In dit document verwijzen we naar een persoon (crowd) die investeert in Glutenvrij en Meer (crowdfunder), crowdfundingscampagne is de actie en de periode waarin de aanmeldingsactie loopt en streef- bedrag is het bedrag waardoor de verbouwing en Joop’s plaats in ons bedrijf mogelijk wordt.

We kiezen voor crowdfunden, omdat de te betalen rente bij de bank best hoog is en we er liever voor kiezen dat geld in een brood voor broodsysteem aan onze klanten te gunnen. Zij helpen ons de verbouwing mogelijk te maken door een inleg van € 250,00. Daardoor komt er ook werkruimte voor Joop van Joop’s Glutenvrij om zijn heerlijke glutenvrije banket bij ons te bakken.

Risico’s

We gaan er van uit dat iedereen heel graag weer Joop zijn producten zal kopen en dat onze eigen meel, koekjes- en broodmixen ook zijn weg vinden. Maar je loopt als crowd wel een risico dat het ingelegde bedrag niet (helemaal) terugbetaald kan worden, wanneer het onverhoopt niet goed gaat met Glutenvrij en Meer. Dit gebeurt als Glutenvrij en Meer binnen de termijn van 2 jaar failliet zou gaan of er onvoorziene zaken als brand of een ramp plaatsvinden die de operationele voortgang van het bedrijf in gevaar brengen. Wanneer we enkel niet aan onze verplichtingen op korte termijn kunnen voldoen, proberen we nieuwe afspraken met de crowdfunders te maken. Dit kan bv betekenen dat we de weekkorting anders moeten invullen, over een langere termijn of voor een ander kortingsbedrag.

De Glutenvrij en Meer stempelkaart

De inleg van € 250,00 wordt omgezet in een stempelkaart. Je kunt 1 of meerdere kaarten kopen.
Per stempelkaart krijg je gedurende 2 jaar:

  • iedere week € 2,50 korting op je aankopen
  • ieder kwartaal 1 x koek ter waarde van € 4,00
  • 1 x per jaar gebak voor € 12,00

Stempelkaarten worden van naam en volgnummer voorzien en hebben een geldigheidsduur van 130 wkn ( 2 ½ jr) om er voor te zorgen dat je de tijd krijgt je stempels te halen. Denk aan vakanties ed.

Het is de bedoeling per week je stempelkaart te gebruiken, het kan oplopen tot 1 x 4 stempels (achteraf) in 1 x. Er zullen crowders zijn die niet in de directe omgeving van de winkel wonen en daarom niet elke week kunnen komen.

Inschrijfformulier

Met hoeveel Stempelkaarten wil je ons ondersteunen?

Ik ben bekend met de voorwaarden van de investering en de risico’s van crowdfunden en accepteer deze.

7 + 4 =

Glutenvrij ..en Meer

Glutenvrij ..en Meer
Ambachtsring 23C
1969NH Heemskerk